Begeleiding startende leraren, is dit wat jij zoekt?

Begeleiding startende leraren

Als je een beginnende leraar bent of er een baan hebt op je school kan het soms erg uitdagend zijn en het komt dan ook veel voor dat startende leraren de werkdruk en de stress te hoog vinden en ze na een jaar of 2 al in een burn-out komen. Het onderwijs is dan ook een redelijk lastige omgeving en als je niet helemaal weet hoe je hier mee om moet gaan kan het zowel persoonlijk als voor de school voor een hoop problemen zorgen. Om een burn-out of andere problemen te voorkomen bij startende leraren is er begeleiding startende leraren. Door het nemen van deze begeleiding word je als startende leraar geholpen om de beginperiode door te komen en leer je erg veel over hoe je beter om kan gaan met deze werkdruk, stress en andere zaken die vaak zorgen voor problemen en klachten bij beginnende leraren. Omdat veel van de beginnende leraren net van school komen is het een erg grote switch zowel op het werk als voor hun privéleven en kan zorgen voor bijvoorbeeld een slecht balans tussen het werk en privéleven. 

 

Ondersteuning 

Een van de voordelen van het inschakelen van begeleiding startende leraren voor een beginnende leraar of een school is het feit dat deze coaches helpen en ondersteunen. Een beginnende leraar krijgt namelijk erg veel informatie elke dag op zich af en het kan dan al gauw te veel lijken. Als je dan eenmaal het overzicht verliest en het wordt allemaal teveel wordt het alleen maar erger en eindigt het vaak in een burn-out. Door middel van begeleiding startende leraren wordt dit verholpen en wordt er gezorgd dat jij als leraar een positief beeld blijft houden en krijg je zowel hulp in alles tot je opnemen als het plannen/omgaan met stress. Door te ondersteunen in deze onderdelen is het een goed middel om een burn-out of stress te voorkomen en het is dan ook erg populair. 

 

Handig voor een school 

Begeleiding startende leraren, bij Sterke School, kan ook erg handig zijn voor een school of onderwijsinstelling zelf, als je namelijk als school meerdere beginnende leraren hebt kan je ervoor kiezen een coach in te huren die hierin is gespecialiseerd. Zo zorg je ervoor dat deze beginnende leraren goed worden begeleid en help je meerdere personen tegelijkertijd. Deze kunnen dan ook samen het traject doorlopen wat ook zorgt voor een goede klik tussen de leraren. 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *