Op zoek naar een coach onderwijs?

Coach onderwijs

Het onderwijs is een lastig en vaak erg stressvolle omgeving, veel mensen denken dat een leraar alleen maar wat lesjes geeft en het een redelijk makkelijke baan is. Dit is toch in de praktijk echt anders en veel leraren zowel ervaren als beginnende mensen in het onderwijs ervaren vaak een hoge werkdruk, dit zorgt dan weer voor erg veel stress vooral als je net begint in dit vak en het is dan ook niet gek dat veel mensen in het onderwijs vooral beginnende in een burn-out komen. Het is ook een lastig beroep aangezien je vaak voor grote groepen staat en je veel verantwoordelijkheid hebt en het werk erg snel ophoopt. Door deze eisen en de hoge werkdruk kan je als leraar soms even de weg kwijt zijn en in een negatieve spiraal komen, hier kan een coach onderwijs je bij helpen. Door zo’n coach in te schakelen, van Takomst Coaching & Training ga je samen weer werken aan hoe jij een goede leraar of lerares kan zijn en hoe je beter kan omgaan met zowel de werkdruk als je privé en werk balans. Dit is voor beginnende mensen in het onderwijs dan ook een erg handig hulpmiddel.

 

Voor wie? 

Er zijn veel bedrijven en mensen die jou kunnen helpen als beginnende of juist ervaren leraar in het onderwijs, een coach onderwijs is er dan ook voor iedereen in het werkgebied van het onderwijs en kan zowel een beginnende leraar als een ervaren leraar helpen en begeleiden. Een coach onderwijs is zoals elke coach er om jou te helpen en te begeleiden uit een lastige of moeilijke periode, denk hierbij aan een stressvolle periode waarbij jij erg veel werkt en je mentaal achteruit gaat. Door het stellen van kritische vragen ga je kijken waar het probleem ligt en vervolgens samen werken aan een oplossing en werken aan jezelf als leraar. Hierdoor kom jij aan het einde van het traject eruit als een betere leraar en kom je veel te weten over jezelf.  

 

Groeien

Los van de begeleiding kan een coach onderwijs jou ook helpen met het groeien van jezelf als leraar en krijg je dan ook veel informatie en technieken hoe jij als leraar een betere leraar of lerares kan worden. Dit is natuurlijk een positief effect en soms kiest een school er dan ook voor om dit te vergoeden aangezien hun er ook profijt van hebben en een betere leraar krijgen aan het einde. Meer informatie?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *