Alle redenen om een doula in te huren

doulaBen jij zwanger en zie je maar wat op tegen de bevalling? Dan is het een goed idee op zoek te gaan naar een fijne doula. Dit is heel iets anders dan een verloskundige, want ze heeft geen medische kennis. Echter, ze is er om je emotioneel gezien te ondersteunen en zorgt ervoor dat de dingen lopen zoals je dat zelf graag zou willen. Niet dat je invloed hebt op zaken waar je geen controle over hebt, als er bijvoorbeeld een medische noodzaak is voor bepaalde handelingen dan heeft ze daar geen zeggenschap over. Ze kent echter wel jouw/jullie wensen en kan deze kenbaar maken op momenten dat je zelf even niet in staat bent dat te doen.

Een doula kent je angsten en grootste kracht

Het fijne aan het inhuren van een doula is dat je gedurende je gehele bevalling iemand bij je hebt die jouw grootste angsten, krachten en wensen kent. Ze zal deze kenbaar maken wanneer dat nodig is, en je voor de rest gewoon begeleiden en vertellen wat er gebeurt. Een ander voordeel van een doula is dat ze er uiteraard ook voor je partner is. Veel partners vinden de bevalling doodeng, voornamelijk doordat ze helemaal niets kunnen doen. Ze voelen zich machteloos terwijl hun vrouw/partner pijn lijdt en weten zich geen houding te geven. De doula is er ook voor die partner, zodat ook die emotionele ondersteuning krijgt en weet wat er allemaal gebeurt.

Ondersteuning die constant bij je blijft

De grootste reden dat mensen een doula inhuren is dat deze gedurende de gehele bevalling bij je blijft. De verloskundige kan namelijk halverwege worde vervangen door een ander, en dat kan heel naar voelen als je net door die emotionele rollercoaster ging met een ander. Daarom is het fijn om zeker te weten dat deze emotionele ondersteuning niet afgelost kan worden door een ander, en net zo lang blijft tot het kindje is geboren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *